SERVIS ZA KUPCE

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU

 

 


SERVIS ZA KUPCE - REKLAMACIJE
 


Da li je Vaš proizvod oštećen, nedostaje Vam deo kupljenog proizvoda ili imate bilo koji drugi problem sa proizvodom?

Budite slobodni da nas kontaktirate popunjavanjem formulara, a naša služba za reklamacije će reagovati u najkraćem mogućem roku.

Zašto je važno da sačuvate Vaš račun!

U slučaju povrata novca ili zamene robe koja nije iste vrste i vrednosti neohodno je dostaviti originalni fiskalni račun zato Vas molimo da sačuvate vaš račun.


Vi ste zaslužni za uspeh STIL JASEN-a
 


Sa željom da Vam olakšamo proces uređenja doma, a samim tim i kupovinu proizvoda iz našeg asortimana, za Vas smo pripremili odgovore na najčešće postavljena pitanja, takođe ukoliko je kupljeni proizvod oštećen ili Vam nedostaje deo datog proizvoda, pozivamo Vas da nas kontaktirate putem kontakt forme - na vrhu ove stranice.

Ukoliko, smatrate da nismo odgovorili na neko od Vaših pitanja, pošaljite nam svoje pitanje, komentar ili primedbu putem kontakt stranice, a mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku. Želimo da čujemo Vašu stranu priče, te ne oklevajte da nam se obratite.

U kojim gradovima se nalaze STIL JASEN saloni nameštaja?

STIL JASEN saloni nameštaja se nalaze u Beogradu, Novom Pazaru i Tutinu. Naše proizvode možete kupiti u više gradova u zemlji i EU preko naših partnerskih salona - dovoljno je da posetite stranicu prodajna mreža za više detalja.

Da li mogu da poručim nameštaj na kućnu adresu?

Da, moguće je poručiti nameštaj kako bi Vam bio isporučen na kućnu adresu. Informisanje o poručivanju i isporuci vrši se telefonskim pozivom Vama najbližeg salona nameštaja ili putem emaila prodaja@stiljasen.co.rs

Kako mogu da pronađem više informacija o proizvodima?

Na stranici na kojoj se nalazi sam proizvod možete pronaći dimenzije tog proizvoda, kao i kratak opis.

Zva Vaša pitanja kontaktirajte nas putem kontakt stranice.

 

   

   

ALL RIGHTS RESERVED © STIL JASEN  |  WEB DESIGN #NPNET